Brasvärmegruppen - Proffsbutiker i samverkan
0512-520 93 info@akeeliasson.se

Gör eldstaden till en stilsäker del av ditt hem

Med en kamin eller kakelugn får du inte bara en extra värmekälla i hemmet, du får även en naturlig och rogivande samlingsplats för såväl vänner som familj. 

Eldstäder av alla dess slag går enkelt att beskriva som klassiska och att de aldrig går ur tiden, de är en långsiktig investering. 

— Den trend man faktiskt kan se är den som visar att allt fler ser sin eldstad som en samlingsplats där man umgås och har det trevligt, säger Katarina Wahlsten på Åke Eliasson Skorstenar & Kaminer. 

Sedan är det självklart viktigt att ditt val av eldstad passar in i ditt hem. Olika eldstäder passar olika typer av hem både rent praktiskt och visuellt. Det är därför viktigt att noggrant fundera över både den funktionella och inredningsmässiga aspekten. 

— Se det som en möbel och hur den passar med helheten av rummet. Även om en kamin är iögonfallande och den estetiska delen av den kan kännas viktig, så är funktion och framför allt säkerhet det som ska prioriteras när man ska göra sitt val. Dock behöver inte det ena utesluta det andra, menar Katarina.

En röd tråd som däremot går att se hos många kunder är att de vill kunna se så mycket som möjligt av elden.  

— Man vill kunna se och njuta av elden från flera olika platser av rummet och större glaspartier blir därmed alltmer populärt, säger Katarina.

Något som på senare tid fått sig ett rejält uppsving är kaminer för krisberedskap och eldstäder med kokplatta eller värmeplatta. Vi ser också en ökad efterfrågan på bioetanolkaminer. Dessa kan placeras i princip överallt och kräver ingen skorsten. Även de nya gaskaminerna har blivit alltmer efterfrågade. De har tidigare endast funnits tillgängliga på stora insatser men kommer nu även för fristående kaminer. I utseendet är de nästintill identiska med vanliga braskaminer och de har keramiska vedträd som elden brinner runt. 

— En gaskamin är ett bra val för den som inte vill hålla på med ved och som önskar en enkel användning. Den styrs smidigt med en fjärrkontroll eller app och du kan själv bestämma vilken temperatur du önskar. Dessutom är det inte särskilt svårt att byta gasflaskan och den är lätt att hålla efter, berättar Katarina. 

I och med pandemin har vi hittat nya sätt att umgås på även utomhus och fler vill därför även kunna samlas runt elden utomhus. 

— Utomhuskaminer, terrassvärmare och gasolbord är några av de produkter som många husägare efterfrågar. De är välkomnande, sprider värme och skapar en trevlig trivsel i trädgården, menar Katarina. 

Men oavsett om du planerar att investera i en hederlig kakelugn, den klassiska braskaminen eller en bioetanolkamin så rekommenderar Katarina att man vänder sig till en expert med gedigen kunskap.

— Vi har såväl erfarenhet som intresse i eldstäder av alla dess slag och kan ge råd till våra kunder i hur de på bästa sätt får både en stilsäker och trygg eldstad i sitt hem. Ett bra tips är att komma förbi oss i butiken, titta på de olika produkter som finns på marknaden och tillsammans med vår expertis landa i den perfekta lösningen för just er, avslutar Katarina.