Om oss

Vi är ett familjeföretag med mer än 70 års samlad erfarenhet. Butiken hemma på gården öppnades 1991.

I vår butik i Essunga hittar du ett stort utbud av eldstäder och tillbehör. Just nu har vi ca 50 eldstäder uppställda varav ca 10 st eldningsbara just för att ge dig en känsla av hur kaminen kan se ut i ditt hem.

Självklart har vi möjlighet att beställa hem andra modeller om vi inte har hemma det du söker.

Vi säljer och monterar kaminer och tillbehör för vedeldning, av de flesta marknadsledande fabrikat.

Välkommen att ta del av informationen på vår hemsida och kontakta oss om du vill veta mer!

En strålande idé?

Ta er tid och analysera offerten – den är i regel giltig i 30 dagar. Jämför oss gärna med andra, prata med vänner och bekanta och ta in rekommendationer. Det viktigaste för oss är att ni känner er trygga. Vi säljer endast typgodkända produkter som uppfyller alla Svenska och Europeiska krav och håller högsta kvalité. De flesta av våra produkter har Svenskt eller Nordiskt ursprung.

Köpprocessen hos oss börjar alltid med att vi kommer överens om en lösning, planlägger arbetet samt samlar in underlag för bygganmälan och ROT-avdrag. Fastighetsbeteckning och personnummer krävs. Personnummer räcker på en av ägarna. Oftast är det tio dagars betalningsvillkor som gäller – men detta framgår tydligt i offerten. Vi hjälper dig även att fylla i och skicka en bygganmälan till den kommunen som fastigheten är belägen i.

Arbetet påbörjas inte förrän ni har fått ert startbesked. Processen från första kontakt till färdig installation tar normalt mellan 2-4 månader. Efter installationen skall kontroll utföras av godkänd skorstenstekniker.